Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je dao intervju za RTL. Govorio je o izbornom programu koji će HDZ u četvrtak predstaviti, o planovima u izbornoj kampanji te očekivanjima nakon izbora.

Plenković je pozvao Milanovića da preda ostavku i da krenu u pravu izbornu kampanju.

"Milanović je izašao iz uloge predsjednika Republike čim je stao na stranu jedne političke stranke. Došao im je na glavni ili središnji odbor i tu je priča gotova. Umjesto da se ponaša kukavički i da koristi protokolarne susrete i ide okolo po Hrvatskoj - pozivam ga neka da ostavku, idemo napraviti pravu utakmicu političku", rekao je Plenković.

Rekao je da će se baviti kampanjom i da se neće baviti Milanovićem.

"To pitajte Ustavni sud. Mi idemo u novu pobjedu. Imamo rast plaća, rast mirovina, naši rezultati su tu. LNG terminal, Pelješki most, Rafalei, nema nijednog projekta koji smo obećali a da nismo ispunili", odgovorio je na upit o bojazni da izbori budu poništeni.

Kad je u pitanje sastavljanje vlade, kazao je kako će biti relativni pobjednici i da će sastaviti vladu.

"Atmosfera na terenu je izvanredna, mobilizacija će biti velika. Opozicija si je pucala u koljeno. Hrvatska je puno bolja nego 2016., izdržali smo sve krize, od Agrokora, brodogradilišta, korone, ruske invazije na Ukrajinu", kazao je Plenković.

Na upit što očekuje od Milanovića kazao je:

"Ne očekujem ništa, on kao predsjednik svih građana ne postoji otkad je ušao u SDP. Ne bih se sučelio s ostalim kandidatima, oni ne postoje. Oni imaju ovoga koji je kukavica. Odnijeli su ih ovi potoci. Grbin ne postoji kao predsjednik SDP-a. Ne znam od čega nam treba katarza, od povećanja plaća, Schengena, državnih obveznica... Da nismo imali ove krize, bilo bi i bolje. Volio bih da su više rasle plaće i mirovine. Može se i puno više, ali danas je bio već osmi paket pomoći umirovljenicima. Mirovina je narasla 61 posto".