Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković danas je u kampanji u Kozari Boku u Zagrebu i tom je prilikom dao izjavu, javlja N1. Tom prilikom se opet hvalio kreditnim rejtingom Hrvatske: “Izvukli smo se iz smeća gdje ga je Milanović ostavio 2016. na razinu gdje se potvrda odgovornom upravljanju financijama vidjela i prilikom izdanja narodne državne obveznice.”

Na pitanje o financijskom izvješću u ovoj kampanji, rekao je: “To će danas predati kolege tajništva, nešto više od 900.000 eura smo potrošili."

“Bit će velik skup na Rivi na dijelu kojem upravlja Lučka uprava, a ne Grad Split”, rekao je o kampanji u Splitu.

"Milanović će uskoro biti bivši predsjednik"

Komentirajući raspravu Milanovića i Butkovića rekao je: “Mislim da je najprije pitanje kakvo je to ponašanje nekoga tko je formalno predsjednik Republike, što je prestao biti kad se pojavio na Odboru SDP-a, krši sve ustavne propise, zakone, prijeti kaznenim progonom. Pitanje je kako netko takav može biti na odgovornoj poziciji. Ove četiri i pol godine vidjeli smo samo vulgarnost, primitivizam, govor mržnje i optužbe u kojima jasno govori da bi instrumentalizirao tijela kaznenog progona. To su dva svijeta, ne dvije Hrvatske. Sramota je za Hrvatsku da imamo ovakvo neustavno uplitanje u izbore nekoga tko je uskoro bivši predsjednik. Milanović bi se trebao baviti gđom Merzel, g. Kovačevićem i njegovim jatacima.”

"Ide kao protuha po Hrvatskoj"

“Očito se svaki dan budi i lupeta bez veze, ide kao protuha po Hrvatskoj umjesto da se drži zakonskih odredbi”, dodao je.

O sučeljavanju s Nikolom Grmojom rekao je: "Ovo je politička utakmica u kojoj je Grbin kapitulirao prije formalne kampanje, Milanović krši Ustav, a politička sitnež, poput Mosta nije netko s kim bismo se sučeljavali”, rekao je premijer u Kozari Boku.

Ocijenio je da su u četiri i pol godine od predsjednika vidjeli samo primitivizam, snižavanje političke kulture, govor mržnje i optužbe u kojima govori da bi instrumentalizirao tijela kaznenog progona.

Plenković: Za razliku od Milanovića, mi se borimo protiv korupcije

"Za razliku od njega, naša je politika borba protiv korupcije, snaga i neovisnost, nepristranost i zakonito djelovanje pravosudnih institucija. I to su dva svijeta, ne dvije Hrvatske, tu se ništa ne može uopće niti usporediti", rekao je premijer.

Ustvrdio je da je je "sramota za Hrvatsku da imamo takvo neustavno uplitanje u proces parlamentarnih izbora, onoga "koji je uskoro i bivši predsjednik".

Premijer je naglasio da je njegova vlada izvukla rejting iz smeća, gdje ga je Milanović ostavio 2016., te da se potvrda njihovog odgovornog upravljanja vidjela i prilikom izdanja narodne državne obveznice.

Čelnik HDZ-a rekao je da će stranka večeras predati financijsko izvješće po kojem su u kampanji potrošili nešto više od 900 tisuća eura, a on je donirao 3900 eura, maksimalno koliko može fizička osoba.

Odgovorio je da će u Splitu biti održan veliki skup na Rivi, na dijelu na kojem upravlja Lučka uprava, a ne Grad Split koji im je zabranio skup.

Ustvrdio je da je riječ o autoritarnim i diktatorskim manirima koji stavljaju najvažniju stranku u nepovoljni položaj, dodavši da ništa drugo ne očekuje od splitskog gradonačelnika.