Španjolski El Confidencial izvještava kako je tamošnja sigurnosno-obavještajna služba razbila samoproglašenu Zakladu I'lam, jedan od najvećih propagandnih centara povezanih s Islamskom državom.

Razbijena mreža navodno je naredila svojim sljedbenicima da napadnu autobus nogometaša Real Madrida i navijača kluba.

Na posteru koji se proširio internetom može se vidjeti osoba s kapuljačom kako puca na Realov autobus, uz poruku koja glasi: "Dragi moj brate. Čekaj blizu mjesta dolaska igrača. Ciljaj ih zajedno s njihovim navijačima".

Drugi je plakat ilustrirao napad na Santiago Bernabeu. "Dragi moj brate u Al-Andalusu. Čeka te vrlo vrijedan cilj. Probij se u gomilu, odvrati sigurnost improviziranim eksplozivom i mamcima te odlučno napreduj prema glavnom cilju".

U suradnji španjolske policije, Europola i FBI-ja s vlastima Nizozemske, Njemačke, Francuske, Estonije, Rumunjske i Islanda, uhićeno je ukupno devet osoba, piše Marca.

Za dvoje privedenih određena je privremena mjera zadržavanja iza rešetaka, prenijela je španjolska Marca, u slučaju koji je na sportskoj sceni u Španjolskoj došao u fokus zbog toga što se piše o prijetnji za autobus Real Madrida i o pripremi za potencijalni napad na stadion Santiago Bernabeu.