Iako su planinari svugdje u svijetu poznati i cijenjeni po svojoj plemenitosti, humanosti i nadasve solidarnosti, nekad se tako i ne čini. Naime, na planinskom vrhu Lelija grupa planinara je pored križa istaknula zastavu s ljiljanima, odnosno, zastavu tzv. RBiH.

Na portalu sportdc.net objavljen je tekst s fotografijama na kojima se vidi, najblaže rečeno skandalozno ponašanje grupe planinara.

Na planinskom vrhu Velika Lelija postavljen je prije nekoliko godina križ, a postavilo ga je Planinarsko društvo Lelija iz Kalinovika, a on je sastavni dio Planinarskog puta doktor Јovo Elčić.

Doktor Elčić je preminuo prije nekoliko godina, a Planinarski put doktor Јovo Elčić povezuje tri bosanskohercegovačke planine poznate po iznimnoj ljepoti: Treskavica – vrh Veliki Treskač (1969 metara nadmorske visine), Lelija – vrh Velika Lelija (2032 metara nadmorske visine) i Zelengora – vrh Bregoč (2014 metara nadmorske visine).

Godinama križ stoji na vrhu i mnogi planinari su se fotografirali pored njega, ne skrnaveći ga, dok na Veliku Leliju nije stigao izvjesni Alen Marić, s grupom planinara, piše portal sportdc.net.

Fotografirali su se oni pored križa sa zastavom s ljiljanima, a onda su se popeli i na križ.