Dragi prijatelji Rame,

Treći Ramski polumaraton je iza nas. Imamo potrebu i moralnu odgovornost prema Vama i svim sudionicima 3. Ramskog polumaratona 2020. obratiti se s jednim pismom. Ideja koja je prije tri godine izgledala gotovo nemoguća, danas je stvarnost i najveći sportski događaj u općini Prozor - Rama. Organiziranje polumaratonske utrke u Prozor – Rami, činilo se kao nemoguća misija. Moramo priznati nije bilo nimalo lako ni ove godine, ali ekipa okupljena oko udruge "Rama u srcu" znala je da ćemo uspjeti. Ove godine imali smo mnogo problema ispred sebe, ali danas smo ponosni na još jedan zajednički uspjeh.

Naše prvo hvala ide Luki Krstanoviću, predsjedniku Općinskog vijeća Tomislavgrad, koji je treću godinu za redom otvorio Ramski polumaraton.

Hvala Franjevačkom samostanu Rama – Šćit, koji je odmah prihvatio našu ideju, na čelu s gvardijanom fra Andrijom Jozićem.

Hvala BK Rama Zagreb na podršci, na čelu s Dariom Juričevićem.

Hvala prijatelju Anti Burečiću, koji je uložio veliki trud u pomoć oko organizacije Ramskog polumaratona.

Hvala Agenciji za lokalni razvoj Prozor – Rama, na čelu s Jelenom Ćališ.

Hvala Javnom prijevozu Prozor - Rama, na čelu s Muamerom Kukićem, koji je prevezao sve trkače i volontera.

Hvala Šarčeviću Iliji, koji je vozio ispred trkača elektronski sat.

Hvala dragim sponzorima, bez Vas 3. Ramski polumaraton 2020. ne bi uspio : Elektroprivreda HZ-HB, Alf market, Judik d.o.o. Neum, Drums Jajce, gosp. Ivo Cigić, G.O. Baketarić, G.O. Dulina, GP Bošnjak promet, Caffe bar Set, B.P. Tadić, Caffe bar i TT-MM Mostar. Mogli bismo smo cijeli dan nabrajati i bojimo se da bismo zaboravili spomenuti veći broj ljudi koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

Hvala općini Prozor – Rama koja nije prepoznala ovaj projekt koji je daleko veći od svih njihovih sportskih projekata. Nadamo se kako će iduće godine naša općina Prozor – Rama napokon prepoznati ovaj projekt kao jedan od važnijih sportskih i turističkih događaja u općini. Također, nadamo se da će ovaj događaj biti uvršten u Program obilježavanja Dana općine Prozor – Rama i da će biti predviđena sredstva za ovu utrku, kako bi mogla biti na još većoj razini.
 

Sama utrka prošla je odlično, 173 trkača iz pet država u polumaratonskoj, štafetnoj i utrci na pet kilometara, kao i 70 djece. Jako teški uvjeti za trčanje nisu spriječili trkače u ostvarivanju njihovih ciljeva. Posebno smo ponosni jer imamo najbolji rezultat istrčan ove godine u državi BIH. Dobili smo stotine pohvala i poruka kako se iduće godine svi vraćaju u Ramu. Svi su pohvalili atmosferu od Rumboka do Šćita. Mi Vam se u ime svih trkača zahvaljujem na svakom Vašem aplauzu i lijepoj riječi uz cestu i pored ceste, to puno znači.

Hvala Vam na razumijevanju za zatvaranje ceste u vremenskom periodu od 16:30h do 19:00h.

Tu posebno hvala ide PS Prozor – Rama na čelu sa Antom Šarčevićem, koji je sa ekipom policajaca osigurao sigurnost natjecatelja.

Hvala DZ Rama na čelu sa dr. Marom Anđelić, koja je bila spremna u svakom trenutku pomoći našim trkačima.

Hvala medijskoj ekipi Damiru Mišuri i Anti Belji, ispred portala Rama-Prozor.Info i RPortalu. Znam, bez njih bi sve bilo kao televizor bez struje.

Pohvala Ramljacima i Ramljankama, koji su trčali polumaraton, štafetni polumaraton i pet kilometara te uljepšali ovu utrku svojim nastupima.

Na kraju, najveće hvala ide ekipi od 31 volontera, koji su bili spremni cijeli dan pomoći u svemu. Ponosni smo na svakoga od njih. U ime cijele Udruge „Rama u srcu“  najiskrenije im se zahvaljujemo.

Vidimo se dogodine, ako Bog da, na 4. Ramskom polumaratonu 2021.

P.S. Ako smo nešto zaboravili, nemojte nam zamjeriti. Želimo se svim trkačima ispričati za propuste kojih je bilo, ali tko radi taj i griješi. Na nama je da iduće godine budemo još bolji.

SRU Rama u srcu