Pismo - bomba koje je jučer eksplodiralo u sjedištu MMF-a i pritom ozlijedilo osobu koja ga je otvorila, navodno je iz Grčke.

Grčki obavještajci istražuju pretpostavku da je eksplozivnu pošiljku poslala ista skupina koja je preuzela odgovornost za slanje paketa s eksplozivom njemačkom ministru financija, Wolfgangu Schäubleu.

Uređaj kućne izrade

Do te sumnje je došlo kada je grčki ministar, Nikos Toskas, rekao kako je dobio informacije da je pismo-bomba bilo u kuverti koja je imala grčku povratnu adresu, prenosi Index.hr.

"Francuske vlasti su me upravo obavijestile da je pismo poslano iz Grčke," izjavio je za televiziju Ant 1.

Nitko nije odmah preuzeo odgovornost za eksploziju pisma-bombe, dok su francuski istražitelji rekli kako je eksplozija izazvana od strane uređaja "uglavnom kućne" izrade.

Primali prijetnje telefonskim putem

Francuski istražitelji su rekli kako je MMF nedavno primio nekoliko prijetnji telefonskim putem, ali još uvijek nije jasno jesu li te prijetnje povezane s ovim napadom.

Francuski predsjednik, Francois Hollande, rekao je kako će francuske vlasti učiniti sve kako bi pronašli krivce, dok je izvršna direktorica MMF-a, Christine Lagarde, osudila eksploziju i rekla kako se radi o kukavičkom činu, prenosi Index.hr.

"Potvrđujem odlučnost MMF-a da nastavimo sa svojim poslom u skladu s našim ovlastima. Surađujemo s francuskim vlastima kako bismo istražili ovaj incident i osigurali sigurnost našem osoblju", rekla je Lagarde.