Kći teško bolesne žene uputila je pismo ministru zdravstva RH Viliju Berošu u kojem ga upozorava kako se zbog epidemije zanemaruju teško oboljeli ljudi.

Pismo je objavio Zadarski.hr.

"U borbi i mjerama koje trenutno provodite protiv virusa covid-19 potpuno ste zanemarili život i zdravlje ljudi koji se bore protiv drugih bolesti! Zbog uvedenih mjera protiv COVIDA 19 moja majka nije u mogućnosti liječiti se od posljedica moždanog udara, što će dovesti do pogoršanja stanja, a time i izazvati smrtne posljedice", upozorila je Beroša Violeta Topić, kći Ivke Topić, žene koja je imala moždani udar 22. ožujka ove godine, u jeku najvećih epidemioloških mjera.

Objasnila je kako su je kratko zadržali u bolnici pod izgovorom da se pacijenti ne zadržavaju dugo zbog opasnosti od zaraze.

"Nakon tri tjedna moždani udar se ponovio i opet isto…bolnica, kratko zadržavanje i smještanje u dom. Nakon silnih zvanja i molbi dospijeva na listu čekanja za rehabilitaciju u Biogradskoj bolnici za ortopediju i na toj listi se nalazi već tri mjeseca, ispričala je zabrinuta kći.

Vi poštovani gospodine ministre dobro znate da se od posljedice moždanog udara liječi i ide na rehabilitaciju u roku od 30 dana jer se u tom roku postižu najbolji rezultati, a od moždanog udara moje mame je prošlo pet mjeseci. Zbog uvedenih mjera protiv covida-19 ni nakon brojnih pokušaja i molbi nismo uspjeli angažirati ni fizioterapeuta jer ne smije ulaziti u staračke domove. Znači – mi njoj nikako ne možemo pomoći da se oporavi od posljedica moždanog udara da se ne bi zarazila covidom-19, a to što će ona umrijeti od urinarne infekcije, vode u tijelu beskrajne tuge…to za sistem nema veze!!!

U situaciji u kojoj noćni klubovi rade do kasno u noć, prave se svadbe za po 200-300 ljudi,po plažama leži rijeka turista kao sardine….u staračkim dom ne može ući fizioterapeut!! Recite mi vi gdje je logika i tko odgovara za ovakvo stanje? Zbog navedenog vas molim da mi pomognete da nakon pet mjeseci smjestim mamu na Rehabilitaciju na Ortopediju u Biogradu i da nju stavite na listu prioriteta jer to ona i jeste
", zaključila je Topić.