U večernjim satima u Duvanjskom polju nesavjesni šetači, iz bogzna kakvih potreba i razloga, zapale suhu travu a požarište ostave na milost i nemilost vjetrova pri čemu dolazi do nekontroliranog širenja vatre u svim smjerovima, piše Omolje.com.

Kako je ovo požarište ispod Omolja onda je očito da to ide na časti nekom omoljskom piromanu koji na ovakav način zadovoljava svoje piromanske strasti. Ova pojava zabrinjava brojne čestite žitelje Omolja koje velika količina dima, pepela i neugodnog mirisa od trule trave ometa u svakodnevnom normalnom životu. Nekontrolirani požari nanose veliku štetu što ozimim usjevima što vlasnicima rolo bala koje su prikupljene i zbog prošle dobre godine, ostavljene na njivama. Danas smo zabilježili nekoliko zapaljenih rola sijena. Vlasniku rolo-bala nije preostalo ništa drugo nego da dežura na požarištu kako bi spasio ostale brojne bale od zapaljenja. Nadamo se da će mjerodavni poduzeti korake kako bi se počinitelj ili više njih sankcioniralo na primjeren način.

A mi bi dodali izreku Ive Andrića koja dobro opisuje ovo stanje: “Ima u nekim ljudima bezrazložnih mržnji i zavisti, koje su veće i jače od svega što drugi ljudi mogu da stvore i izmisle!”

Više fotografija pogledajte na omolje.com