Na današnjem obraćanju javnosti Andrej Plenković je kazao da su HDZ i Most vodili angažirane i partnerske razgovore i jučer potigli dogovor, prvenstveno oko 7 jamstava Mosta, izbora za Hrvatski sabor, o radu vlade u smislu programa te oko ustroja i sastava vlade, broja portfelja koji će biti u nadležnosti Mosta i rotirajućoj koncepciji na čelu Sabora.

- Očekujem stabilnu parlamentarnu većinu, stabilnu vladu i učinkovit rad  četiri godine koje su pred nama. Zahvaljujem Petrovu i suradnicima koji su radili na postizanju ovog dogovora za kojeg smatram da je kvalitetan i konkretan', rekao je Andrej Plenković, javlja Dnevnik.hr

Božo Petrov je rekao da je napravljen dogovor između HDZ-a i Mosta, da se radi o svojevrsnom kompromisu u kojem je svima podjednako dobro i podjednako loše.

'Po načinu na koji su vođeni pregovori možemo vjerovati da je ovo stabilna vlada. Čestitao bih HDZ-u i Plenkoviću koji su prepoznali 7 jamstava o kojima smo detaljno raspravljali. To je u jednom dijelu mali pomak, ali pokazuje smjer u kojem će ići ova vlada. Vjerujem da će se sve što smo dogovorili napokon i sprovesti. Ovo će biti stabilna vlada, vlada koja želi promjene. Ja bih čestitao HDZ-u jer su prepoznali naših sedam točaka", rekao je Petrov.

''Htjeli smo da na kraju predsjendik Sabora bude iz redova Mosta jer želimo biti sigurni da će na kraju biti onako kako smo dogovarali'', dodao je Petrov.