Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov obećao je daljnju pomoć hrvatske države Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Prigodom posjeta mostarskoj klinici, Petrov je istaknuo važnost ustanova poput SKB Mostar i Sveučilišta u Mostaru, koje su, kako je rekao, ključne institucije za ostanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

''Hrvatska će maksimalno pomoći koliko god to bude mogla, jer su obje te institucije jako važne za ostanak hrvatskog naroda u BiH. Ovakve institucije moraju biti kvalitetne radi hrvatskog naroda, ali i cjelokupne populacije koja gravitira SKB-u Mostar'', izjavio je Petrov.

Dodao je kako mu je iznimno drago doći u posjet gradu u kojem je završio Medicinski fakultet.

''Mogu reći da mi je BiH druga domovina jer sam gotovo pola života proveo tu. Posebno me veseli doći u Mostar i razgovarati s ovim ljudima koji su me dijelom i formirali kao osobu'', kazao je Petrov.

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić kazao je kako je s Petrovom i suradnicima razgovarao o nizu problema koje opterećuju rad te zdravstvene ustanove, poput nostrifikacije diploma, edukacije zdravstvenih djelatnika, kao i o novčanim problemima.

''Iznimno sam ponosan na Petrova jer je on naš učenik i zadovoljan sam njegovim stavovima koje je iznio. Nadam se da ćemo već do kraja godine vidjeti pozitivne efekte našeg sastanka'', dodao je Kvesić.