Pet osoba, uključujući devetomjesečnu bebu, je ubijeno, a do 15 ih je ozlijeđeno u namjernom naletu vozila u pješačko područje u zapadnonjemačkom gradu Trieru.

Svjedoci su rekli da su ljudi panično vrištali, a neke je automobil bacio u zrak dok je prodirao kroz trgovačku zonu. Policija je izvijestila da je uhitila 51-godišnjeg Nijemca s područja Triera koji je ulovljen nekoliko minuta nakon naleta, a naknadno je ispitan.

Tužitelj Peter Fritzen kasnije je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičenik popio znatnu količinu alkohola te da nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom.

Gradonačelnik Triera Wolfram Leibe izjavio je kako se čini da je riječ o osumnjičeniku s mentalnim problemima, ali ne treba prerano rasuđivati.

Vlasti su rekle da će biti potrebna temeljitija procjena mentalnog zdravlja osumnjičenika kako bi se utvrdilo može li ga se smatrati kazneno odgovornom.
 

Uhićeni je navodno posljednjih nekoliko noći proveo u vozilu i nije imao prijavljenu adresu, rekao je zamjenik šefa policije Triera Franz-Dieter Ankner. Terenski automobil Land Rover koji je vozio registriran je na tuđe ime.

Gradonačelnik Leibe rekao je da je među mrtvima i devetomjesečna beba.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Porajnje Falačke Roger Lewentz rekao je da su također ubijene dvije žene u dobi od 25 i 73 godine i muškarac (45), svi iz Triera.

Kasnije je policija izvijestila da je umrla i peta osoba, a njemački mediji izvještavaju da je najnovija žrtva 52-godišnjakinja. Nekoliko ozlijeđenih bilo je u kritičnom stanju, prenosi Reuters.