Jedan od najkrupnijih poduzetnika u  Bosni i Hercegovini je Hrvat Pero Gudelj, rođen u Gornjoj Večeriski pokraj Viteza prije 64 godine. Nažalost, o njemu smo mogli čitati prije pet godina nelijepim povodom: čovjek je umalo umro. No, na sreću, taj je dobrodušni i poslovno iznimno pronicljivi veseljak, rekli bismo, “pobjegao grobaru s lopate”, a o rečenoj nemiloj životnoj epizodi danas nerado govori i još uvijek ne želi sasma demistificirati je li bila riječ o atentatu ili pokušaju samoubojstva, kako se naklapalo, piše Slobodna Dalmacija.

“Što je bilo, bilo je, važno je da sam sad živ i zdrav”, sažima Gudelj kojemu je, čini se, u trenutku najveće životne krize sam Bog pritekao u pomoć nakon prostrijelne rane glave.

No, poslušat ćemo ga i nećemo evocirati ružna sjećanja, nego ćemo najaviti novi životni početak poduzetnika koji je, priznao nam je u prvom razgovoru za hrvatske medije – za “Slobodnu”, naime – u djetinjstvu patio od gladi, a danas zapošljava 3500 (tri i pol tisuće!) ljudi…

Od toga je čak 75 komercijalista, koji umjesto njega odlaze na prekomorska putovanja u Hong Kong, Kinu. On se toga, veli, zasitio, a oni rade dobro, mlađi su i već dobro poznaju i robu i potrebe tržišta.

Prema napisima Slobodne njegov životni samoprijegor i teški rad urodili su, eto natoč razvodu, jednom lijepom životnom bilancom i ozbiljnim poslovnim uspjehom. No, Gudelj više ne radi da bi stekao, jer ima sve: tvornice, prodajnu mrežu, svadbeni salon, skijalište, ugostiteljske objekte, nekretnine na više lokacija… On sad radi da bi se zabavio, iskušao nove mogućnosti; ali uvijek oprezno, napominje.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.