Predsjednik europskog nogometnog prvaka Real Madrida Florentino Perez rekao je kako su u klubu jako zadovoljni Lukom Modrićem, no i dalje ostaje nepoznato hoće li i kada produžiti ugovor s 33-godišnjim kapetanom hrvatske reprezentacije.

''Igrači Real Madrida osvojili su Zlatnu loptu u posljednje tri sezone. Jako smo zadovoljni zbog Modrića, zbog njegovog nogometa i onoga što predstavlja'', rekao je 71-godišnji Perez u razgovoru za tjednik France Football objavljenom u ponedjeljak.

Modriću ugovor istječe u ljeto 2020. godine, a prošlog mjeseca je rekao kako bi ga htio produžiti i ostati još koju godinu u Madridu. U kolovozu su kapetan hrvatske reprezentacije i uprava Reala usmeno dogovorili obnovu ugovora, no od tada nije napravljen konkretan pomak. Modrić, koji je u krajem prošle godine osvojio nagradu Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, više je puta rekao da igračku karijeru želi završiti u Real Madridu, javlja HRT.

Prije njega je Zlatnu loptu osvajao Cristiano Ronaldo, 34-godišnji bivši napadač "Kraljevskog kluba" koji je ljetos otišao u Juvenstus.

Perez je rekao kako će klub nastaviti dovoditi mlade igrače. Ove zime je doveden samo jedan igrač, 19-godišnji ofenzivni vezni Brahim Diaz iz Manchester Cityja, dok je klub napustio treći vratar 32-godišnji Kiko Casilla.

''Imamo najbolju momčad na svijetu, a titule to potvrđuju'', izjavio je Perez čija je momčad osvojila Ligu prvaka u posljednje tri godine.

''Nećemo trošiti samo kako bi smo trošili. Godinama sam čitao i slušao kako Real Madrid treba dovesti 'devetku' dok stvarnost pokazuje da je Karim Benzema najbolji napadač na svijetu. Dovodimo mlade jako mlade igrače koji će biti protagonisti u budućnosti, poput Viniciusa'', dodao je, javio je HRT.