U snažnom potresu koji je pogodio BiH poginula je jedna osoba iz Stoca, a tri su povrijeđene, dok su četiri osobe iz Čapljine zatražile pomoć liječnika zbog lakših povreda, izjavio je Srni glasnogovornik Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

Pavlović je naveo da je riječ o potresu snage 6,1 stupanj po Richteru i da se veliki broj osoba prošle noći javljao domovima zdravlja i policiji zbog napada panike.

Kada je riječ o materijalnoj šteti, Pavlović je naveo da će ona tek biti zabilježena, te da se zasad zna da ima oštećenih objekata u Stocu i nekoliko objekata i automobila u Čapljini.

"Još je prerano govoriti o iznosima pričinjene štete, jer je sada potrebno da na lice mjesta izađu komisije lokalnih samouprava. Oni će to učiniti tijekom dana i u idućim danima napraviti izvještaj o iznosima štete u svakoj od jedinaca lokalne samouprave koje su stradale u potresu", rekao je Pavlović.

Iz Civilne zaštite HNŽ je priopćeno da je prilikom potresa nastala materijalna šteta na ruševnim objektima, te odroni na putnim pravcima Stolac-Mostar, Stolac-Neum, Stolac-Ljubinje i Stolac-Berkovići.