Hrvatska u utakmici sa Slovačkom u subotu mora ići na pobjedu jer ima dovoljno kvalitete za to, složili su se hrvatski nogometni reprezentativci Mario Pašalić i Dominik Livaković u izjavama za medije uoči prvog treninga reprezentacije održanog u utorak u Rijeci.

Mario Pašalić kazao je da će morati ići na pobjedu, jer drugačije ne znaju, kao i da igra na osvajanje jednog boda uglavnom ne završi dobro.

“Imamo apsolutno kvalitetnu ekipu i idemo ponoviti utakmicu iz Trnave”, istaknuo je Pašalić.

Ocijenio je da se Slovaci ne mogu suditi prema utakmici u Trnavi, jer su oni i dalje u igri za prolaz i vide svoju šansu. Dolaze po pobjedu i bit će teška utakmica, rekao je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje osjećaju li igrači pritisak zbog neprilika koje bi donio gubitak bodova ako se ne pobijedi, Pašalić je rekao da su te kalkulacije zanimljivije medijima.

“Mi se ne zamaramo s tim, izbornik je maknuo totalno pritisak s nas.”

Na pitanje tko će igrati u obrani, Pašalić je kazao da će izbornik odlučiti o tome u sljedećim danima, s obzirom na to da je danas prvi pravi trening.

Vratar Dominik Livaković ocijenio je da su slovački igrači odmah iza hrvatskih po kvaliteti. Izdvojio je kao najopasnije napadače Hamšika i Kucku.

“Idemo na pobjedu, jer smo mi Hrvatska i viceprvaci svijeta, o drugome nečemu ne smijemo ni misliti. Očekujem dobar navijački naboj na Rujevici. Slovacima neće biti lako”, rekao je.

Istaknuo je važnost koncentracije tijekom cijele utakmice, a posebno u prekidima pred hrvatskim golom.

Hrvatska nogometna reprezentacija je u utorak stigla u Opatiju, gdje je smještena, te će svakodnevno trenirati na riječkom stadionu na Rujevici, gdje će u subotu (20.45 sati) igrati odlučujuću utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. protiv Slovačke.

Hrvatska je sa 14 bodova iz sedam nastupa vodeća u skupini D, a za plasman na EURO 2020. izabranicima Zlatka Dalića bit će dovoljan i neodlučan ishod. Slovačka je sa 10 bodova na trećem mjestu, a druga je Mađarska sa 12 bodova, no Slovaci imaju utakmicu manje od Mađara i Hrvata. Dvije najbolje reprezentacije će izboriti plasman na EURO, prenosi Hina.