Terorist koji se u Parizu automobilom zabio u grupu vojnika i ozlijedio njih šestoro upucan je i potom uhićen, javlja BFMTV, francuska podružnica CNN-a.

Neimenovani napadač koji je vozio BMW uhvaćen je nakon potjere na autocesti A16 sjeverno od Pariza. Pogođen je sa šest metaka, a jedan vojnik također je pogođen zalutalim metkom. Napadač je bio nenaoružan i trenutno se nalazi u bolnici u kritičnom stanju. Očevici kažu da su vidjeli BMW izrešetan mecima.
 

Šestoro vojnika ozlijeđeno, nema mrtvih
 
Sigurnosne službe otkrile su samo da je napadač rođen 1980. Francuska antiteroristička jedinica istražuje napad koji se dogodio u 8 ujutro po lokalnom vremenu, a koji je ministrica obrane Florence Parly opisala kao “kukavički i teroristički čin”. Ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb opisao ga je kao “namjeran čin” koji “nije mogao biti nesreća”.

Očevici su za France 24 opisali kako je napadač čekao u zasjedi vojnike koji su izišli iz obližnje vojarne na Place de Verdun u sjevernom pariškom predgrađu Levallois-Perret. Potom se zabio u njih velikom brzinom. Šestoro vojnika je ozlijeđeno, od čega troje teže.

Vojnici vrše ophodnje u Parizu u sklopu Operacije Sentinelle koja se provodi od uvođenja izvanrednog stanja nakon terorističkog napada u francuskoj metropoli u studenom 2015. U protuterorističkoj operaciji sudjeluje 10.000 vojnika i 4.700 policajaca.

Šesti napad u nizu od početka godine
 
Lokalni stanar Jean-Claude Veillant opisao je novinarima što je vidio na poprištu ovog napada koji ima sva obilježja terorizma: “Čuo sam glasan zvuk, zvuk grebanja metala. Uskoro nakon toga, vidio sam jednog od teško ranjenih kako leži ispred Vigipirate (vojna patrola) vozila i drugog iza njega kako primaju hitnu pomoć”.
 
Francusku je u posljednje dvije godine pogodio niz terorističkih napada. Ovo je čak šesti napad u nizu od početka ove godine na sigurnosne službe. Teroristi su mahom napadali poznate turističke destinacije poput Champs de Elysees, Katedrale Notre-Dame, Eiffelovog tornja, Louvrea ili zračne luke Orly, pri čemu su koristili sve od mačeta i čekića do vatrenog oružja i automobila.