Krajem studenog ove godine pojavit će se rock album 'Wake Up!' ('Probudi se!') s papom Franjom koji će i tim putem širiti svoje poruke nade, vjere i jedinstva. Uz glazbenu podlogu koja varira od pop rocka do gregorijanskih napjeva, papa Franjo se svojim porukama obraća slušateljima na talijanskom, engleskom, španjolskom i portugalskom jeziku.

Dok poglavar Katoličke crkve oduševljava mase tokom svoje posjete SAD-u, američki magazin Rolling Stone predstavio je pjesmu s ovog nadolazećeg albuma. Radi se o 'Wake Up! Go! Go! Forward!' sa snimkom pape Franje u Južnoj Koreji dok je na engleskom jeziku poručivao okupljenima da se probude i pokrenu, da ne dopuste pritiscima, izazovima i grijesima da zatupe našu osjetljivost na ljepotu svetosti, prenosi Jutarnji list.

Papinoj poruci glazbenu "prog-rock" podlogu daju sintesajzeri, rogovi i električne gitare koje su Rolling Stone podsjetili na bend Godspeed You! Black Emperor.

 Producent albuma je don Giulio Neroni koji je radio također s Ivanom Pavlom II. i Benediktom XVI., te se u ovom slučaju, kaže snažno trudio biti vjeran pastoralu i osobnosti pape Franje kao pape dijaloga, otvorenih vrata i gostoljubivosti.

Poslušajte pjesmu 'Wake Up! Go! Go! Forward!' u izvedbi pape Franje.