Iako se u medijima pojavila informacija da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije dobila nikakav službeni poziv na utakmicu protiv Rusije u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, koja će se održati u Sočiju, već računa na usmeni poziv ruskih dužnosnika koji je dobila tijekom službenog posjeta Ruskoj Federaciji u listopadu prošle godine, na Pantovčaku za tportal kažu da ne znaju odakle dolaze takve informacije

Kako su nam kazali u Uredu predsjednice, guverner Sankt PeterburgaGeorgij Poltavčenko ponovio je poziv predsjednici da dođe u Rusiju, a poziv na utakmicu dobila je i preko ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Anvara Azimova, piše T portal.

Podsjetimo, prethodno je objavljena vijest da će se predsjednica Grabar Kitarović odazvati pozivu Ruske Federacije te će pratiti Vatrene u Sočiju. Tom prilikom će se sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji će također biti na utakmici.

Predsjednica je bila i na utakmici osmine finala protiv Danske, koja je odigrana u Nižnjem Novgorodu, a koju je naša reprezentacija dobila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u srijedu je izjavio da ne ide u Soči. 'Ide predsjednica, mislim da je to dovoljno u ovome trenutku. Idem u Sofiju na sastanak 16 ministara, tako da imam druge obaveze', rekao je Plenković te potvrdio kako neće uživo gledati utakmicu četvrtfinala SP-a između Hrvatske i Rusije.

Spomenimo da su zbog zategnutih odnosa između Rusije i Europske unije stizali brojni pozivi da političari bojkotiraju posjete Rusiji tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva.

No 11. i 12. srpnja u Bruxellesu se održava NATO-ov samit, upravo kad bi se trebala održati polufinalna utakmica. Kako na njega ide predsjednica, pretpostavlja se da bi tada na utakmicu mogao otići Plenković. Naravno, ako Hrvatska prođe Rusiju u četvrtfinalu.