Srbija u srijedu do 15 sati bilježi pad broja novozaraženih koronavirusom te ih je 219, u odnosu na 247 u utorak, a vlada je odlučila dodatno pojačati mjere zabrane kretanja i socijalne distance uvođenjem policijskog sata tijekom cijelog vikenda.

Strože mjere kojima bi se presjeklo širenje zaraze najavio je u utorak navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, neslužbeno su to u srijedu objavili i pojedini beogradski mediji bliski državnom vrhu, što je kasnije danas u vladi potvrđeno i agenciji Tanjug.

Premda se čeka službena odluke vlade, izvjesno je da će mjera policijskog sata stupiti na snagu već ovog vikenda, a potpuna zabrana kretanja vrijedit će od petka u 17 sati do ponedjeljka u pet ujutro.

Te mjere bit će djelomice pošteđeni umirovljenici kojima je vlada omogućila opskrbu rano ujutro, poljoprivrednici koji pripremaju proljetnu sjetvu, te vlasnici kućnih ljubimaca uz dva termina sa šetnju koja su određena ranijim mjerama vlade.

Građani stariji od 65 godina u trgovine, po novoj odluci, mogu u petak od četiri do sedam sati ujutro, nakon što im je tjedan ranije to bilo omogućeno u subotu od 4 -7 sati, a prije toga nedjeljom u istom terminu.

Do sada je u Srbiji potvrđeno ukupno 2.666 zaraženih koronavirusom, a u bolnicama je na liječenju 1.726 osoba, od kojih 112 na respiratorima. 65 osoba je umrlo.