Zrinjski i Sarajevo će biti bh. predstavnici u ždrijebu playoffa Europske lige u ponedjeljak, a poznati su i njihovi potencijalni protivnici (ako preskoče sljedeće prepreke).

Zrinjski je u prvom pretkolu Europa lige eliminirao Akademiju Pandev, u drugom je pao Utrecht, a protivnik u trećem pretkolu će biti švedski Malmö. Ako preskoči i ovu prepreku, Zrinjski će biti nositelj, ali to ne znači nužno da će dobiti laganog protivnika.

Potencijalni protivnik Zrinjskog će biti pobjednik jednog od ovih dvoboja: Torino - Shaktyor Soligorsk, Thun - Spartak Moskva, Midtjylland - Glasgow Rangers, Universitatea - AEK, Rijeka - Aberdeen, Molde -Aris, Neftchi - Bnei Yehuda, Mariupol - AZ Alkmaar, CSKA Sofia - Zorya, Austria - Apollon, Norrkoping - Hapoel Ber Sheva, Lokomotiva Plovdiv - Strasbourg i Ventspils - Vitoria Guimaraes.

Ako eliminira BATE Borisov, Sarajevo će igrati protiv boljeg iz dvoboja Riga - HJK, Ludogorets - The New Saints, Dudelange - Nomme Kalju, Sheriff Tiraspol - AIK, Sutjeska - Linfield, Maccabi Tel Aviv - Suduva, Ararat - Saburtalo Tbilisi i Slovan Bratislava - Dundalk.

Ždrijeb će biti održan u ponedjeljak 5. kolovoza, susreti 3. pretkola Europa lige su na rasporedu 8. i 15. kolovoza, dok će se dvoboji playoffa igrati 22. i 29. kolovoza.