Policajci koji su suspendirani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru su prema pisanju Avaza Armin Vrače i Jusuf Penava, saznaje portal „Avaz“.

Oni su kako se vidi na snimci pretjerano upotrijebili silu nad mladićem koji je kako je tvrdio prekršio zabranu kretanja. Njihov napad na mladića je snimljen te su ga prenijeli svi mediji u regiji. Jutros se o ovom slučaju oglasio i MUP HNŽ.

- MUP Hercegovačko-neretvanske županije najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10.travnja u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja.

Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno prema mladiću prema kojem se postupalo.
 
Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni s dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika.

Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNŽ. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima – rečeno je u priopćenju.

Dnevnik.ba