Napadač koji je u terorističkom napadu u Bruxellesu ubio dvoje ljudi, švedskih nogometnih navijača, i ranio još jednu osobu, i dalje je u bijegu.

Ubojica je, sudeći prema snimci, pobjegao na skuteru.

Istim je skuterom, prema dostupnim informacijama, i stigao u dio centra Saincteletteplein, nedaleko od Place Sainctelette, gdje je otvorio vatru iz automatske puške.

Tijekom pucnjave na Sainctelettepleinu u Bruxellesu, počinitelj je, prema novim informacijama koje belgijski HLN doznaje iz policije, prvo pucao na taksi kombi u kojem je ubio dva švedska navijača koji su stigli na večerašnju utakmicu Belgije i Švedske. Potom je otišao pucati u treću žrtvu koju je ranio, piše Index.hr.

Tko je napadač

Prema neslužbenim informacijama radi se o muškarcu imena Slayem Slouma, porijeklom iz Tunisa. Na njegovom Facebooku se nakon napada pojavio video u kojem govori da je “ubio trojicu Šveđana”. Podsjetimo, jedna od tri osobe u koje je pucao je ranjena i prema najnovijim informacijama je izvan životne opasnosti.

Pojavila se snimka na kojoj je počinitelj stao sa strane kako bi napunio svoju pušku AK-47.

Muškarac još u videu na arapskom kaže da je pripadnik ISIS-a (Islamske države) te se hvali da je ubijao nevjernike. “U svom vrlo nasilnom govoru rekao je da je ubio dvoje ljudi kako bi osvetio muslimane i da živimo i umiremo za svoju vjeru”, navodi se.

Napadač je muškarac iz Schaerbeekai za njega se, po pisanju belgijskih medija, zna da je radikaliziran.

Nakon napada je pobjegao i policija mu još uvijek nije uspjela ući u trag.

Iz Federalnog državnog odvjetništva potvrdili su kako je istraga u tijeku i kako još nitko nije uhićen. Kažu kako je “trenutno identificiran jedan počinitelj“.

No iako je napadač u videu rekao kako je napadom osvetio muslimane, glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt izjavio je da “na prvi pogled ne postoji veza između napada u Bruxellesu i situacije na Bliskom istoku”.