Prošla su vremena kada su TV kanali bili jedini, pa čak i najveći izvor zarade i gledanosti. Odavno je YouTube preuzeo dominantnu ulogu kada su u pitanju video materijali, pa se danas vrlo lako može parafrazirati nekadašnja sintagma "ono što nismo vidjeli na televiziji nije se dogodilo" i glasila bi otprilike "ako video niste vidjeli na YouTubeu onda ga vjerojatno ne vrijedi ni gledati".

Kako je izgledala 2015. godina na YouTube kanalima? Kojih je deset najgledanijih video materijala? Portal TheNextWeb dao si je truda i napravio listu upravo deset najgledanijih. Koliko je YouTube popularan dokazuje da je ukupna gledanost u 2015. godini zabilježila rast od čak 60% u odnosu na 2014.  Uz jednu napomenu, s obzirom da je YouTube na određeni način razdvojio glazbene video spotove od ostalih, među top 10 "običnih" nema, primjerice videa Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack koji je najgledaniji u godini koja je na izmaku, jer ga je pogledalo nevjerojatnih preko milijardu i 200 milijuna jedinstvenih gledatelja!
 

Što se tiče ostalih, pogledajmo kako stoje stvari i kojih je deset video uradaka na YouTubeu zabilježilo najveću gledanost u 2015. godini.

1. Silento- Watch Me (Whip/Nae Nae) #WatchMeDanceOn  
 

2. Clash of Clans: Revenge (Official Super Bowl TV Commercial)
 

3. Crazy Plastic Ball PRANK!!
 

4. Love Has No Labels | Diversity & Inclusion | Ad Council
 

5. Lip Sync Battle with Will Ferrell, Kevin Hart and Jimmy Fallon  
 

6. Justin Bieber Carpool Karaoke
 

7. 6ft Man in 6ft Giant Water Balloon - 4K - The Slow Mo Guys
 

8. Golden boy Calum Scott hits the right note | Audition Week 1 | Britain's Got Talent 2015
 

9. Dover Police DashCam Confessional (Shake it Off)
 

10. Mean Tweets - President Obama Edition