Odličan recept za tortu bez pečenja s malinama

Njihov recept prenosimo u nastavku:

Podloga se priprema od:

    300 g mljevenih keksa
    2 žlice šećera u prahu
    125 g maslaca
    200 ml soka od naranče.

Za kremu od kokosa potrebno je:

    600 ml vode
    2 vrećice praška za puding okusa vanilije
    6 žlica šećera
    50 g bijele čokolade
    100 g maslaca
    250 g kokosa.

Za voćni sloj pripremite:

    200 g malina
    5 žlica šećera
    100 ml vode
    2 žlice gustina.

Glazura:

    100 g tamne čokolade
    4 žlice ulja.

Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse. Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte (čašom) i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.

Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu. Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.

Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa uspite u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte margarin (ili maslac) i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.

Kremu ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postupno dodajte kokosovo brašno. Rasporedite je preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku. Sljedeći dan otopite čokoladu i prelijte je preko torte.