Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za Prvi.tv rekao je kako je na jučerašnjem sastanku s predsjednikom SDA  Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom DF-a Željkom Komšićem samo potvrđeno sve ono što je dogovoreno prije nekoliko mjeseci. Čović je rekao kako još nije upoznat s zahtjevom ministra Bajrovića za ulazak Financijske policije u 27 poduzeća, ali kako očekuje da se realizira ono što je dogovoreno s koalicijskim partnerima.

- Svakako je potrebno uraditi reviziju stanja u poduzećima kako bi dobili pravu sliku stanja i da znamo što smo zatekli. U Mostaru imate 2-3 gubitaša, u Sarajevu ih ima više od dvadeset. Mora se točno znati zbog čega su te tvrtke u gubitcima i tko je odgovoran za to. Nije mi važno koja će institucija ili agencija vršiti kontrolu, Financijska policija ili netko drugi, ali se presjek stanja mora napraviti - rekao je Čović za Prvi.tv.

Dodao je kako očekuje da će sjednica federalne Vlade biti održana sutra ili prekosutra, te kako i dalje vjeruje da će na toj sjednici biti ispoštovani dogovori koalicijskih partnera.

- Očekujem kako će ovaj tjedan biti obavljene smjene u dva ili tri poduzeća, a idući tjedan puno više. Želimo početi sa sanacijom stanja, a to možemo uraditi samo ako preuzmemo upravljačke poluge - naglasio je Čović, te dodao kako je potrebno žurno početi financijsku sanaciju Federacije BiH kako bi se osigurala stabilnost entiteta. - Za to je potrebno mnogo novca i rada. Vjekoslav Bevanda je rekao kako nam od MMF-a treba milijarda maraka samo za vraćanje dugova entiteta. To znači kako nam treba mnogo više novca kako bi oživjeli gospodarstvo, otvorili nova radna mjesta i napravili pozitivan iskorak - kaže hrvatski član Predsjedništva BiH.

Na pitanje što će biti ako se i na idućoj sjednici ne ispoštuje dogovor koalicijskih partnera, Čović je rekao kako ne vidi niti jedan razlog da do toga dođe. - Na jučerašnjem sastanku nisam vidio niti jedan razlog zašto bi dogovor bio opet prekršen. Ipak, vidimo što se događalo do sada i ako se opet nešto slično ponovi, u što ne želim vjerovati, onda možemo reći kako imamo veliku krizu i kako takva vlada nema smisla - rekao je Čović za Prvi.tv