Navodno je WhatsApp još prošlog mjeseca počeo testirati opciju, ali još nije poznato kada će ova opcija biti dostupna svim korisnicima.

WhatsApp, popularna aplikacija za razmjenu poruka, uvodi novu značajku koja će korisnicima omogućiti dodatnu sigurnost i privatnost. Ovaj novitet, koji se trenutno testira, sprječava korisnike da snimaju zaslone profilnih fotografija drugih korisnika. Navodno je WhatsApp još prošlog mjeseca počeo testirati opciju, ali još nije objavio njezinu službenu dostupnost korisnicima službenih verzija iOS-a i Androida.

Iako još nije poznato kada će ova opcija biti dostupna svim korisnicima, neki su već primijetili njenu prisutnost, prema izvorima s portala Android Authority. Trenutno nije jasno je li ova mogućnost ograničena na određena tržišta, ali čini se da u Hrvatskoj ova opcija još nije dostupna većem dijelu korisnika.

Važno je napomenuti da se ova restrikcija odnosi samo na osobne profile, a ne na profilne fotografije grupa. Korisnicima kojima je opcija već aktivirana bit će prikazan crni ekran prilikom pokušaja snimanja zaslona, što ukazuje na ograničenje aplikacije. Također, Android Authority navodi da neki korisnici prijavljuju da im se, kada pokušaju napraviti screenshot, javlja poruka "ne mogu napraviti snimak zaslona zbog ograničenja aplikacije." Izgleda i da se opcija, barem za sada, ne može deaktivirati, tako da ako ste vi među onima koji ne možete više napraviti screenshot nečije profilne fotografije, to nećete moći ni ubuduće.

Inače, ovo nije prva značajka koja pomaže u zaštiti privatnosti na WhatsAppu. Već postoje opcije poput promjene postavki privatnosti za vašu profilnu fotografiju ili jednokratnog prikaza medija. Također, WhatsApp je ranije uveo "nestajuće poruke" i mogućnost zaključavanja razgovora, a izgleda da je ovo još jedan korak naprijed u osiguravanju sigurnije aplikacije za razmjenu poruka korisnicima.