U organizaciji SRU „Rama u Srcu“, 30. kolovoza 2020. godine održat će se 3. Ramski polumaraton 2020. s početkom u 17 sati.

Trkački pokret koji se povećava posljednjih godina u Bosni i Hercegovini zahvatio je sve krajeve naše zemlje i sve je više gradova i mjesta koji imaju rekreativni pokret, klub, trku ili školu trčanja.

Isti trend nije zaobišao ni Prozor – Ramu, gdje je mala zajednica od nekoliko trkača posljednje četiri godine bila posebno aktivna i sudjelovala na brojnim utrkama u regiji, ali i šire. SRU Rama u srcu već treću godinu za redom organizira Ramski polumaraton koji je najveći sportski događaj u ovoj maloj općini. U dvije godine u Rami je trčalo 380 trkača iz 12 država.

Ove godine očekuje se brojka oko 300 natjecatelja čime bi bio oboren rekord po broju natjecatelja u odnosu na prošle godine. Također, moramo naglasiti veliko zanimanje za dječju utrku. U dvije godine je sudjelovalo 160 djece.

Prijave su otvorene, a osim polumaratona, možete prijaviti i svoju ekipu za štafetni polumaraton. Također imamo utrku od 5 kilometara gdje očekujemo veći broj stanovnika iz Prozor - Rame.

Ideja o prvom polumaratonu s „najljepšim pogledom i najbržom utrkom“ duž cijele trase, zaživjela je prije dvije godine. Brojne pripreme ovih dana dokazuju kako organizatori već rade na pripremama za utrku.

Završena je službena majica koju će dobiti sudionici polumaratona, štafetnog polumaratona i utrke na 5 kilometara.

Do kraja mjeseca očekujemo završetak dizajna medalja koju će dobiti svi koji istrče 3. Ramski polumaraton 2020.

Prve godine probili smo led i nadmašili sva očekivanja. Drago nam je da Prozor – Rama ima jednu ovakvu utrku. Znamo da je to velik i odgovoran posao koji traži puno vremena i truda. Željeli smo našem mjestu priuštiti jedan lijepi sportski događaj, a trkačima utrku u koju će se sigurno zaljubiti, objašnjava; Franjo Banušić, predsjednik SRU „Rama u srcu“.

Kada vam netko spomene Prozor – Ramu zasigurno je većini prva asocijacija i pomisao prelijepo Ramsko jezero i upravo ono će činiti posebnost ovog polumaratona i nezaboravne trenutke s prelijepe trase trke u neposrednoj blizini ovog jezera.

Ramski polumaraton je trka koja pruža najljepši pogled svih 21,098 km na Ramsko jezero koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Utrka je zamišljena kao najbrži polumaraton u BiH i regiji. Start je na 900 metara nadmorske visine, tako da se lagano spuštate 16 km, nakon čega slijedi jedan blagi uspon od 400 metara, nakon kojega ponovo slijedi ravni dio trke s ciljem na poluotoku Šćitu. Utrka je certificirana od IAAF/AIMS certifikatom, kaže Pavličević Ante, direktor Ramskog polumaratona.

Iz svega navedenog lako je zaključiti kako ovaj sportski projekt ima predispozicije i za razvoj turizma ovog kraja, na što organizatori i ciljaju, kao i na veći razvoj rekreativnog trčanja u tom dijelu naše zemlje.

Sama utrka će sigurno doprinijeti razvoju turizma, jer Rama stvarno ima što ponuditi. Planovi za budućnost su veliki, pokušat ćemo s općinom Prozor – Rama organizirati još utrka; kazao je Ante Bošnjak, tajnik SRU „Rama u srcu“.

Stoga, pozivamo sve one koji žele biti volonteri i sponzori 3. Ramskog polumaratona 2020. neka nam se jave.

Prijaviti se možete na linku:
https://gb3.ba/timing/trka/3-ramski-polumaraton-2020/