Na osnovu utvrđenog glasačkog spiska točan broj birača je 1.219.399.

Sva glasačka mjesta u Republici Srpskoj jutros su otvorena u sedam sati, a građani na republičkom referendumu odgovaraju na pitanje: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Povjerenstvo za provođenje referenduma o Danu Republike Srpske je utvrdilo svoj glasački popis, nakon što je Središnje izborno povjerenstvo odbilo dostaviti podatke iz središnjeg glasačkog popisa BiH.

Predsjednik Komisije Siniša Karan rekao je da je povjerenstvo radilo danonoćno i da su uspjeli formirati svoj glasački popis koji će biti validan i provjeren.

Na osnovu utvrđenog glasačkog popisa točan broj birača je 1.219.399.

S obzirom na to da supervizor za Brčko distrikt nije dozvolio da se referendum o Danu RS održi i u Brčkom, vlasti u RS su odlučile da građani iz distrikta sa pravom glasa na referendumu mogu glasovati u Donjem Žabaru i području Općine Bijeljina, odnosno u najbližim mjestima u RS.

Glasačka mjesta za provođenje referenduma o Danu Republike Srpske u nedjelju, 25. rujna, bit će otvorena od 7.00 do 19.00 sati, priopćeno je iz Republičke komisije za provođenje referenduma.

Republička komisija će svako dva sata priopćavati izlaznost na referendumu.

bljesak.info