Svečanost otvaranja 24. Sajma gospodarstva 2023. u Mostaru bit će upriličena u utorak, 2. svibnja s početkom u 11 sati u Paviljonu 1 (središnja pozornica).

Vrata sajma će za posjetitelje biti otvorena već u 10 sati i 30 minuta, najavili su organizatori napomenuvši kako će sajam trajati pet dana, do 6. svibnja.

Prigodnim riječima s govornice će se obratiti direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Sajam će proglasiti otvorenim Galit Peleg, veleposlanica Države Izrael za BiH.

Nakon govora veleposlanice Izraela, visoka izaslanstva krenut će u obilazak sajamskog izložbenog prostora gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Zemlje partnera Države Izrael, u Paviljonu br. 2. u 12 sati.

Tradicionalna svečana večera Koprivničko-križevačke županije, u organizaciji Podravke i domaćina, održat će se u Hotelu "Mostar" s početkom u 20 sati, navodi se u priopćenju.

Bljesak.info