Tijelo dječaka Muhameda pronađeno je u prtljažniku neimenovanog 32- godišnjeg otmičara koji je priznao da je dječak mrtav.

Dječak Muhamed porijeklom iz BiH, koji je 1. listopada otet u Berlinu danas je pronađen mrtav. Tijelo dječaka pronađeno je u prtljažniku neimenovanog 32- godišnjeg otmičara koji je priznao da je dječak mrtav, potvrdila je policija, a prenosi Bild.

Uprkos naznakama da je osumnjičeni bio poznat u susjedstvu, policija nije mogla utvrditi njegov identitet.

Okolnosti dječakove smrti bit će poznate nakon obdukcije, rečeno je novinarima iz policije. Njemačko Državno tužilaštvo i dvije privatne osobe raspisale su ranije nagradu od ukupno 20.000 eura za one koji imaju informaciju o otmičaru malog Muhameda.

Podsjetimo, Muhamedova majka Aldijana Januzi tog je kobnog dana došla sa svojom djecom ispred zgrade Državnog zavoda zdravstva i socijalne skrbi (LaGeSo) u Berlinu kako bi preuzela socijalnu pomoć.

Međutim, kako se u isto vrijeme ispred zgrade nalazilo nekoliko stotina izbjeglica koji su čekali svoju registraciju, Muhamed se izgubio u gužvi. Nakon što je shvatila da nema njenog sina, Aldijana je odmah pozvala policiju koja već deveti dan traga za Muhamedom.

U to vrijeme dječak za kojeg se vjeruje da je otet na sebi je imao crveni džemper, bijele cipele, traperice i zeleni ruksak na leđima.