Biti dio odgojno-obrazovnoga procesa u BiH nije nimalo lako. Vrlo dobro to znaju profesori učenika koji probleme u učenju i ponašanju pokušavaju riješiti nasiljem. Kiseljačani još pamte slučaj otprije nekoliko godina kada je učenik završnog razreda, nezadovoljan ocjenom, fizički napao profesoricu koja je bila u šestom mjesecu trudnoće ugrozivši njezin, kao i život njezina nerođenoga djeteta.

Srednja škola Kiseljak ovih je dana ponovno bila mjesto gdje su se problemi u odgojno- obrazovnom procesu pokušali riješiti nasiljem. Ovoga puta na profesoricu engleskog jezika K. Ž. fizički je nasrnuo 52-godišnji M. Š., otac A. Š., učenika trećeg razreda Srednje strukovne škole Fojnica, koja od rata djeluje pod istim krovom sa Srednjom strukovnom školom "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak. Prema pričanju učenika koje je uznemirio ovaj događaj, A. Š., koji je učiteljima i nastavnicima odranije poznat zbog neprimjerenog ponašanja, danima je vrijeđao profesoricu K. Ž. Zbog uvreda i neprimjerenog ponašanja, profesorica je učenika odlučila udaljiti sa sata, piše Večernji list.

Nakon što je posegnula za ovakvom odgojnom mjerom, profesorica je nazvala oca koji je pod utjecajem alkohola uskoro stigao u školu te je počeo udarati i vući za kosu. Reagirali su ravnatelj škole Miro Rašo te ostali nastavnici koji su se zatekli u školi te zaustavili fizičko nasilje nad profesoricom. Uskoro je stigla i policija te je nasilje u školi prestalo, ali ne i izvan nje. Nasilni roditelj profesoricu je nastavio vrijeđati, a svoje dijete pokušao je predstaviti žrtvom. "Bojim se za svoj i život svoje obitelji jer mi napadač i dalje prijeti", kazala je napadnuta profesorica čije je zdravlje, kako sama kaže, ozbiljno ugroženo. Liječnička pomoć profesorici najprije je pružena u Domu zdravlja Kiseljak, a potom je upućena u Županijsku bolnicu u Travnik gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Potvrdio je to i Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SB županije. Prema njegovim riječima, sa slučajem je upoznato i Tužiteljstvo u Travniku koje ga kvalificira kao nasilničko ponašanje. Napadač je, sukladno "težini" djela, nakon saslušanja pušten na slobodu. S cijelim slučajem upoznato je i Ministarstvo obrazovanja SBŽ-a. Hoće li itko od mjerodavnih zaustaviti nasilnog roditelja, tek će se vidjeti. Napadnuta profesorica, osim fizičkih ozljeda, trajno će nositi i traume prouzročene strahom koji je i dalje prisutan. Zbog činjenice da je nasilnik na slobodi, strah žrtve je itekako opravdan.