Jose Ignacio Peleteiro poznatiji kao Jota je mnoge iznenadio kad se oprostio s 30 godina. Počeo je u Celti, nastavio u Eibaru, u koji se vraćao još nekoliko puta.

Slavu je stekao igrajući u Premiershipu. Brentford, Birmingham, Aston Villa, karijeru je završio u Alavesu. U trenutku kada mu je postalo jasno kako novog ugovora nema, odlučio je okrenuti se privatnom poslu. Otišao je u Kuvajt, prešao na islam i krenuo ulagati novac u kompaniju "Groinn".

Uskoro je postao većinski vlasnik i sada bi mogao biti milijarder s obzirom na to da je njegova kompanija sklopila ugovor s španjolskom vladom. Španjolski mediji tvrde da vrijednost kompanije vrtoglavo raste, te da bi za nekoliko godina trebalo da poraste do tri milijarde eura.

"Volim da riskiram, iako je bilo dosta nervoze tijekom procesa kada sam ušao u posao. Međutim, jednom kada razvijete tehnologiju koja radi stvari će biti drugačije. Uložit ćete puno novca, ali će dobiti biti još veća. Naravno, rizik je uvijek prisutan. Rizik da možete ostati bez svega. U ovom trenutku je vrijednost kompanije deset puta veća od novca koji sam uložio. Sada smo u pregovorima s mnogim vladama jer svi žele surađivati s nama. Naš profit će sigurno biti ogroman i bez obzira koliko mi neko ponudi novca da prodam kompaniju to neće biti dovoljno", tvrdi Jota.