''Žao mi je što nismo zajedno'', rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svečanoj akademiji u Novom Sadu povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Izjavio je kako treba čuvati regionalnu stabilnost i Daytonski sporazum, te da želi da suradnja bh. entiteta Republika Srpska i Srbije bude još veća.

Dodik je podsjetio kako je prije stotinu godina 18 općina iz Krajine i tridesetak općina niz Drinu tražilo da budu sjedinjeni sa Srbijom, ali to nije prihvaćeno.

''Zbog političkog okvira koji je kasnije stvorio Jugoslaviju, očigledno je da smo žrtvovani mada naša želja, i to moraju svi znati, ostaje vječito neispunjeni san o jedinstvu srpskog naroda u cjelini'', rekao je Dodik novinarima u Novom Sadu, prenosi BHRT.

Poručio da ga ne zovu bosanskim Srbinom, jer to nije, već je Srbin i pripada srpskom narodu, te istaknuo kako je jugoslavenska ideja bila greška.

Dodik je rekao da Srbi i sloboda nikako ne idu posebno, te podsjetio na masovna srpska stradanja u borbi za slobodu, s kojom je uvijek išao zahtjev za jedinstvo i okupljanje.