Svi policajci umiješani u ubojstvo Freddieja Grayja, crnog Amerikanca koji je lani ozlijeđen nasmrt u policijskom vozilu u Baltimoreu, oslobođeni su odgovornosti, što bi moglo dodatno pojačati rasnu napetost u Sjedinjenim Državama.

Tako nijedan od policajaca protiv kojih je bio pokrenut kazneni postupak, neće biti osuđen u tom slučaju koji je potaknuo velike nerede u Baltimoreu, lučkom gradu na američkom istoku i poprimio nacionalnu dimenziju u SAD-u, javlja Hina

"Službe državnog odvjetništva u Baltimoreu odlučile su odustati od kaznenog progona u preostalim predmetima u vezi s uhićenjem i smrti Freddieja Grayja", rekao je u kratkom priopćenju sud u Marylandu, saveznoj državi u kojoj je Baltimore.

Nakon nereda u Fergusonu u ljeto 2014., slučaj Freddieja Grayja koji se pojavio u proljeće 2015., za mnoge je postao simbol policijskog nasilja nad crnačkom zajednicom.

Freddie Gray, 25-godišnji crnac bio je priveden 12. travnja 2015. i policijskim vozilom je trebao biti prevezen do policijske stanice.

Mladić je u okolnostima koje nikad nisu rasvijetljene, u vozilu zadobio prijelom vrata a 19. travnja je podlegao ozljedama.

Slučaj Freddieja Grayja još jednom je istaknuo rascjep koji redarstvene snage nerijetko dijeli od crnačke zajednice u SAD-u.