U nedjelju, 18. rujna u popodnevnim satima nepoznati vandali oštetili su i oskrnavili šest od četrnaest postaja Puta križa u župi Sv. Ante Padovanskoga u Drijenči, u općini Čelić, u Tuzlanskoj županiji, objavila je Nedjelja.

One se nalaze uz cestu od župne crkve do groblja. Prema do sada prikupljenim informacijama i iz izvora u policiji, koja je napravila uviđaj na terenu, nepoznati su počinitelji oštetili ili otuđili šest reljefnih postaja Puta križa te uništili nekoliko stupova rasvjetnih tijela.

„Kao župnik, vjernici župe Drijenča, pa i franjevci tuzlanskoga franjevačkog samostana iznenađeni smo i zatečeni ovakvim postupkom nepoznatih vandala i u čudu smo da se takvo što moglo dogoditi. Postaje Puta križa uz mjesnu prometnicu, postavljene su prilično davno. Iznenađeni smo da su uopće nekomu smetale ili da su predmet otuđenja zbog koristoljublja, jer naime nemaju neku značajnu materijalnu ili umjetničku vrijednost. Njihova sakralna funkcija je u molitvenom hodu vjernika, u pobožnosti Puta križa petkom u korizmi, te jednom kada se skupe mladi i drugi vjernici iz okolnih katoličkih župa tuzlanskoga kraja“, naveo je župnik fra Franjo Martinović.

Na kraju je zaključio: „Osuđujemo ovaj gnusni čin i pozivamo policijske i istražne organe u MUP-u Tuzlanskoga kantona, kao i druge nadležne službe da istraže i otkriju počinitelje ovoga kaznenoga djela, a vjernike, građane, političke stranke i sve ljude dobre volje da ovaj vandalski i izolirani slučaj skrnavljenja sakralnih objekata ne zlouporabljuju u predizborne i političke svrhe i time unesu dodatni nemir u malobrojnu katoličku zajednicu u župi Sv. Ante Padovanskoga u Drijenči i mjestu gdje ovakvih slučajeva ranije nikada nije bilo.“