Tijekom srpnja 2018. godine započet je projekat postavljanja nove fasade na zgradu Osnovne škole Marka Marulića Prozor.

Radi se o projektu postavljanja termo fasade za koji je sredstva osigurala Vlada HNŽ-e na čelu s Nevenkom Hercegom. Ovaj, hvale vrijedan projekat povod je za kratak razgovor s ravnateljem škole gospodinom Slavkom Bilićem.

Bilić je istaknuo kako će se novim izgledom škole ne samo promijeniti izgled središta grada nego će se, a što je važnije osigurati ugodniji boravak učenika u školi i pružiti bolji uvjeti za rad. Postavljanjem fasade riješit će se problem vlage koja se se pojavljivala u pojedinim učionicama, a očekuje se i znatna ušteda energenata tijekom zimskih mjeseci.U sklopu navedenog projekta, čija vrijednost iznosi 150.000,00 KM izvršit će se i termoizolacija krovišta školske zgrade i postaviti novi krov na školskoj dvorani.

Bilić je izrazio zahvalnost Vladi Nevenka Hercega koja je prepoznala potrebe škole, te pozvao sve potencijalne ulagače da slijede ovaj put, da se nastavi s ulaganjem u naše škole kako bi se stvarali najbolji mogući uvjeti djeci. Poticajno prostorno – materijalno okruženje preduvjet je kvalitetnog učenja i cjelovitog razvoja djece, zaključio je Bilić.