Jučer je  u Mostaru organiziran Dan Zavoda za školstvo HNŽ-a s ciljem nagrađivanja učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Prema ukupnim rezultatima najuspiješniji učenici dolaze iz Rame odnosno OŠ fra Jeronima Vladića Ripci.

HELENA DŽIDŽIĆ - I. mjesto iz matematike
KATARINA BOŠNJAK - II. mjesto iz povijesti
IVA NOVAKOVIĆ - II. mjesto iz kemije
IVA NOVAKOVIĆ - III. mjesto najbolji tekstopisci na Danima hrvatskog jezika- pjesma „Granica“

U ime učenika i škole diplome i nagrade je preuzeo ravnatelj škole Ivo Iličić. Također je preuzeo zahvalnicu za uspješno organizirane Dane hrvatskog jezika-Rama 2016.

U organizaciji Udruge matematičara „Ruđer Bošković“ Mostar na natjecanju iz matematike učenica Iva Novaković je osvojila treće mjesto, a na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“,  učenica Lucija Tadić osvojila je treće mjesto.

Ovi učenici  su pokazali najbolje rezultate na natjecanjima i tako ponosno  i  dostojanstveno predstavili školu i cijelu općinu Prozor-Rama.

Danas je najuspješnijim učenicima ravnatelj škole predao diplome i nagrade te čestitao njihovim učiteljima na velikim rezultatima.

Hvalevrijedni rezultati su na ponos svim učenicima i učiteljima koji rade u ovoj školi i  pokazatelj kako se njeguje i cijeni zalaganje i trud naših učenika.

Nadamo se da ćemo nastaviti s uspjesima te prikazati i sebe i našu općinu u najboljem svjetlu  i  u narednim godinama.
 
OŠ fra Jeronim Vladić Ripci