Mediji s Kosova javljaju kako se u Kosovskoj Mitrovici čuju sirene za uzbunu, a dio medija javlja kako se u gradu čuju i pucnjevi.
 


RTS javlja kako su u mjestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi postavili dva kamiona i tako blokirali magistralnu cestu.

U pratnji velike kolone vozila kosovske policije, direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić krenuo je prema prelazu Merdare, gdje će biti predat vlastima Srbije, javljaju srbijanski mediji.

Očekuje se da će policija Kosova, u koordinaciji sa nadležnim tužiteljstvom, donijeti odluku o mjerama koje će preduzeti prema Đuriću, a među njima se spominje mogućnost stalne zabrane.
 


Glavni tajnik predsjednika Srbije Nikola Selaković, koji je danas došao na Kosovo zajedno s direktorom Ureda za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, potvrdio je Đurićevo uhićenje. 

Dodao je kako su prilikom intervencije kosovske specijalne postrojbe teže oziljeđeni Nenad Rikalo, Željko Jović, Zoran Todić, Ivan Milojević i Nebojša Milanović.
 


Selaković očekuje da Đurić bude pušten na slobodu odmah.

"Nadam se da je dobro, priveden je, očekujem skoro oslobađanje, došao je kao slobodan čovjek," kazao je Selaković, istaknuvši kako je ovim činom "jasno da Priština neće i ne želi formirati zajednicu srpskih općina", prenose srbijanski mediji.

Agencija Tanjug javlja kako je Marko Đurić sproveden u Prištinu.