Laurenzo Schoonbaert strastveni je navijač Club Bruggea, a kolika je njegova ljubav dokazao je kada je odgodio vlastitu eutanaziju da bi svjedočio još jednoj utakmici svog omiljenog kluba.

Lorenzo Schoonbaert poznat kao ''Lorre'' je 41-godišnjak koji je u posljednjih 20 godina obavio 37 neuspješnih operacija, a kada su ljekari digli ruke od njega, odlučio se na eutanaziju.

Belgijiski zakoni dozvoljavaju eutanaziju pa je Schoonbaert dobio termin za sljedeću sedmicu. Ipak, prije smrti htio je još jednom pogledati utakmicu svog najdražeg Cluba Bruggea pa je termin eutanazije pomaknut.

'You'll Never Walk Alone'

Lorreovi prijatelji razglasili su vijest o njegovoj posljednjoj želji pa ga je na stadionu dočekalo pravo iznenađenje. Zajedno sa svojom porodicom pozvan je na centar travnjaka odakle je izveo početni udarac dok su tribine razvile veliki transparent na kojem je pisalo ''You'll never walk alone''. Bio je to način na koji je okupljeno mnoštvo pružilo podršku svom smrtno bolesnom navijaču

I njegov klub bio je na visini zadatka pa je pobijedio s 3:0 i tako još više uljepšao posljednju utakmicu svog velikog navijača.

''Nisam se nadao ovakvom doživljaju. Samo sam želio vidjeti još jednu pobjedu prije nego umrem. Mislim da je ovo divna uspomena za moju kćerku, a sada ću polako krenuti na drugo mjesto slaviti ovu pobjedu i čekati nove'', rekao je Lorre.

Bivši menadžer Liverpoola Bill Shankly jednom je rekao: ''Mnogi ljudi misle da je nogomet pitanje života i smrt, a ja vas uvjeravam da je mnogo više od toga''. Priča Lorenza Schoonbaerta to najbolje dokazuje.