Nove snježne padaline koje su tijekom noći zahvatile Bosnu i Hercegovinu otežale su i usporile prometovanje, naročito na dionicama u južnim, jugozapadnim i središnjim krajevima. Na većini planinskih prevoja na tim dionicama obvezna je upotreba lanaca za kamione s prikolicom i šlepere.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za teretna motorna vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na dionicama autoputa A-1 Zenica jug - Sarajevo sjever i Sarajevo zapad - Tarčin postavljeno je ograničenje brzine 80 km/h, a na dionicama Sarajevo sjever - Sarajevo zapad i Zvirovići - Bijača, brzina je ograničena na 60 km/h.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Posebna pažnja skreće se na puteve u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Iz BiHAMK-a se apelira na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na Graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.