Prirodno i kulturno nasljeđe i ugodna klima godinama privlače brojne turiste u našu zemlju.

Zbog pandemije korona virusa koja još uvijek ne jenjava, rijetki se odlučuju na putovanja. U Blagaju smo proteklih dana zatekli rijetke strane goste, ali su zato domaći uživali u velikom broju.

Piše: Snježana Delić

Posebno je bio primjetan veći broj gostiju iz Bosne koji su se došli ugrijati, osunčati na hercegovačkom suncu, te uživati u ribljim specijalitetima koje nude ovdašnji restorani.

Dok restorani rade gotovo punim kapacitetom, uz poštivanje epidemioloških mjera, samo rijetki trgovci, vlasnici suvenirnica su otvorili svoja vrata.

Sve prođe, pa će i ovo, nadaju se trgovci, priželjkujući što skoriji žamor i gužve na blagajskim ulicama. Poput onih kakve smo viđali svih proteklih godina, kada je Blagaj bio jedna od najvećih turističkih atrakcija u BIH.

Turiste iz cijelog svijeta, pa tako i mene, posebno fascinira građevina Tekija koja se nalazi na izvorištu rijeke Bune. Predstavlja značajan spomenik kulture iz ranog turskog doba u BIH.

Izvor rijeke Bune jedan je od najljepših i najvećih u Europi koji je vjerojatno i najbolji primjer podzemne kraške rijeke. Buna istječe iz pećine ispod stijene visoke 200 metara i stvara smaragdno zelenu rijeku. Teče još oko 9 kilometara prema zapadu i ulijeva se u Neretvu kod naselja Buna.

Cijeli tekst pročitajte na blogu www.momslifestyle.blog