S 13 glasova "za" 5 "protiv" i 2 "suzdržana" Općinsko vijeće Prozor - Rama danas je usvojilo Odluku po kojoj će se ova općina kreditno zadužiti za iznos od četiri milijuna KM, kojim se planira dovršetak započetih kapitalnih projekata.

Kako stoji u Odluci namjena zaduženja je za financiranje kapitalnih investicija u obliku dozvoljenog prekoračenja po transakcijskom računu općine Prozor – Rama kod poslovne banke u visini do 4.000.000,00 KM (slovima: četiri milijuna KM).  Kredit bi se realizirao kroz dva postupka javne nabave, sukladno potrebama i dinamici realizacije proračuna.

Prema Odluci, Općina Prozor Rama će se kod Intesa Sao Paolo Bank kreditno zadužiti (prvi dio) u iznosu od 2.100.000,00 KM, a kredit će se realizirati uz kamatnu stopu 2,7% na godišnjoj razini i na razdoblje od dvije godine odnosno 24 mjeseca.

Drugi dio zaduženja u visini od 1.900.000,00 KM  realizirat će se također na razdoblje od dvije godine i kamatnu stopa do 3% na godišnjoj razini.

Usvajajući ovu Odluku općinski vijećnici su zadužili načelnika općine Prozor – Rama da sukladno potrebama i dinamici realizacije proračuna provede proceduru javne nabavke za drugi dio sredstava te potpiše odgovarajući ugovor s najpovoljnijim ponuđačem i dostavi mjenice kao instrument osiguranja povrata sredstava, piše Radio Rama