Vodostaji rijeka Sane i Sanice u općini Ključ i dalje opadaju, još je poplavljeno priobalno poljoprivredno zemljište.

Vodostaj Save također opada cijelim tokom kroz Posavski kanton, priopćila je Federalna uprava Civilne zaštite.

U Tuzlanskom kantonu je vodostaj na brani hidroelektrane Modrac jutros u 7 sati bio viši za 15 cm u odnosu na jučerašnje mjerenje. U 7 sati je iznosio 199,29 m.n.m., (točka preljeva je 200 m.n.m.). Ispust kroz temeljne otvore iznosi 37,10 m3/s.

Vodostajji

Vodostaj rijeka i svih vodotokova u Zeničko-dobojskom kantonu je normalan.

Zbog kiše koja je padala proteklih dana na području Hercegbosanskog kantona, sve rijeke i potoci su nabujali, ali zasad nema opasnosti od poplava.

U Bosansko-podrinjskom kantonu, na vodotoku Drina, jutros u 7 sati je visina vodostaja bila 75,68 cm (jučer 73,11 cm), a na osnovu posljednjih pokazatelja, blago opada, kao i na vodotokovima Prača i Kolina.

U Tuzlanskom kantonu, u općini Gračanica, jučer je prijavljeno da se reaktiviralo staro klizište u naselju Gornja Orahovica. Klizište je na poljoprivrednom zemljištu i ne ugrožava stambene niti infrastrukturne objekte.

Klizište i izvorišta

U Unsko-sanskom kantonu je prijavljeno klizište u Mjesnoj zajednici Velagići u općini Ključ, u naselju Ramići, na lokalnom putu pored kuća.

U Srednjobosanskom kantonu, voda sa izvorišta Kruščica u općini Bugojno i dalje nije za piće te je preporučeno prokuhavanje.

Zbog obilnih kiša, zamućeno je izvorište Ilidža u općini Vitez pa je i tamo prokuhavanje preporučena mjera.

Pojačana je i zamućenost svih izvorišta koja su u funkciji vodoopskrbe Bihaća. Vodu treba prokuhavati prije upotrebe za piće.

Voda sa izvorišta Stovrela u općini Cazin ne može se koristiti za piće, a sa ostalih izvorišta, obavezno je prokuhavanje  koje je preporučeno i korisnicima u općini Ključ.

Potraga za dječakom

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite i danas su nastavili potragu za dječakom koji je pao u nabujali potok u mjestu Begov Han, kod Žepča. Na terenu su osim pripadnika FUCZ-a, GSS, policija, klub spasilaca Žepče, mještani i rodbina nestalog dječaka.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom Salihom Omerović i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića. Prikupljaju se dodatne informacije, prati se stanje na terenu te je spremna da se odmah, u slučaju novih tragova ili pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage.