Prošli tjedan održana sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama predstavlja svojevrsni presedan u radu toga zakonodavnog tijela naše općine, jer je vladajući politički dvojac Ivančević-Dželilović ustuknuo pred snagom argumenata naših vjećnika. 

Naime, na protekloj sjednici Općinskog vijeća naši vjećnici uspjeli su u Plan programa rada Općinskog vijeća Prozor-Rama za 2015. godinu uvrstiti i nekoliko točaka čije će usvajanje imati direktan utjecaj na poboljšanje uvjeta življenja velikog dijela  žitelja naše općine. Tako bi Općinsko vijeće Prozor-Rama u 2015. godini trebalo usvojiti odluku o izradi Pravilnika o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, donijeti  Odluku o naknadi za svako novorođeno dijete, te donijeti Odluku o oslobađanju od poreza na nekretnine za sve mlade obitelji koje kupuju prvu nekretninu.

Vijećnici HDZ BiH Rama aktivno su sudjelovali u raspravama i po drugim točkama pri čemu posebno izdvajamo raspravu o osnivanju  Javne ustanove Centar za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama. Naši su vijećnici ukazali na potrebu da i roditelji djece s posebnim potrebama imaju svoga člana u Upravnom vijeću spomenute ustanove, što osnivač u prvotno predloženoj formi odluke nije bio predvidio.

Nažalost i na protekloj sjednici došao je do izražaja podanički odnos načelnika Ivančevića prema Dželiloviću koji, iako ima samo 3 vijećnika, lagano, ali sigurno preuzima sve važnije poluge vlasti naše općine.

Zanimljivo je bilo slušati i pritužbe iz dijela bošnjačkih vijećnika na rad predsjednika Općinskog vijeća Dželilovića, koji, u maniri svojih koalicijskih partnera iz HDZ 1990 krčmi ramski proračuna kako i gdje hoće, zapošljava svoju rodbinu i najbliže političke poslušnike. Očito je u ramskoj vladajućoj koaliciji krpa našla zakrpu.

Na kraju sjednice vijećnici HDZ BiH Rama pokušali su od vladajuće vrhuške dobiti informaciju zašto je već nekoliko dana zatvorena Veterinarska stanica. Načelnik je u maniri nespremnog školarca pokušao dati kakav-takav odgovor, što naravno nije uspio.

Istine radi podsjećamo da je Veterinarska stanica zatvorena zbog odbijanja Veterinarske stanice i općine Prozor-Rama provesti pravosnažnu sudsku odluku o vraćanju na posao protuzakonito otpuštenog djelatnika, kojemu su dužna izmiriti i višegodišnja dugovanja osobnih dohodaka. Hoće li tko snositi odgovornost za protuzakonitost postupanja, ostaje za vidjeti. Izglednije je očekivati da će ravnatelj Veterinarske stanice, kako bi izbjegao pravdu, na nekoliko godina prijeći u ilegalu, što mu svakako ne bi bilo prvi put. Poznato ja da je spomenuta osoba prije petnaestak godina, nakon što je odbila podnijeti račun o svom poslovanju u Veterinarskoj stanici, bestraga nestala na nekoliko godina, da bi ga prije nekoliko godina rehabilitirala, isto kao i on, korumpirana politička elita okupljena oko HDZ 1990 i načelnika Ivančevića.
 
OO HDZ BiH Rama