U subotu, 16. ožujka 2019. godine, OO HDZ BiH Rama je održao proširenu sjednicu u čijem su radu sudjelovali  bivši predsjednici  Općinskog odbora,  bivši načelnici i veći broj članova i simpatizera stranke koji  obnašaju različite dužnosti na višim razinama vlasti.  

Iako je primarni cilj sastanka bila priprema za predstojeće unutarstranačke izbore, o čemu je jednoglasno doneseno nekoliko zaključaka, izlaganja sudionika su se uglavnom odnosila na analizu trenutnog stanja u našoj općini.

OO HDZ BiH Rama godinama ukazuje na izrazito loše društvene, gospodarske i socijalne pokazatelje naše općine, koju ni višemilijunski iznosi proračuna nisu spasili da puni najporaznije statističke pokazatelje u državi. U našoj županiji imamo najviše korisnika socijelne pomoći, imamo najveći broj neuposlenih, najlošiji odnos uposlenih u proizvodnim i uslužnim djelatnostima, najveći broj iseljavanja, najveći pad broja upisane djece. Ovakvih poraznih statističkih pokazatelja bi mogli nabrajati u nedogled. Ne postoji sfera života, pa i uz ovogodišnji proračun od 25 milijuna marka, za koju bi mogli reći da smo barem u nekom statističkom prosjeku. Svugdje i u svemu najlošiji.

Nažalost, dobri smo u potrošnji za različite i neperspektivne projekte. Mljekare i drugi poduzetnički zahvati su već davno ispričana priča. Danas se priča o staračkom domu, u koji bi se, ako se nastavi ovakav trend, moglo smjestiti cjelokupno pučanstvo Gornje Rame.  

Aktulna vlast ne priča o gospodarstvu i privlačenju stranih investicija jer o tomu, očito, nema pojama. Traži se i posljednja jaruga kroz čije bi se betoniranje opralo još novca.  Škole su nam prazne, ali su asfaltirani prilazi štalama i kokošinjcima poštovatelja lika i djela načelnika Ivančevića. Servilnost i podaništvo su postali jedini i siguran put do uspjeha. Takvim odnosom prema aktualnoj vlasti, ista gubi osjećaj za stvarnost  u smislu stvarnih problema i potreba običnog čovjeka. Odnarođena i na kriminalu obogađena nekolicina od Rame je  danas napravila  izolirani otok u svakom pogledu. Je li vrijeme za promjene?

OO HDZ BiH Rama