Dana 26.08.2014. god. devetnaesta redovita sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama i po drugi put nije održana jer načelnik Ivančević i vladajuća koalicija nisu imali potrebnu većinu za usvajanje predloženog dnevnog reda.

Prioritet vlasti treba i mora biti rješavanje opravdanog nezadovoljstva žitelja Rame koje izražavaju u odnosu na društvene-ekonomske i političke probleme, kao i javno prezentiranje potrošenih 70 miliona KM proračunskih sredstava. Jasno je da je već krenula predizborna kampanja, ali to ne oslobađa aktualnu vlast od odgovornosti za mnoga neriješena pitanja koja se pred njima nalaze u ovom trenutku. Izostanak vijećnika HDZ-a 90 sa današnje kao i sa prethodne sjednice Općinskog vijeća potvrda je nezadovoljstva u redovima vladajućih. I danas odgođena sjednica Općinskog vijeća pokazuje da je aktualna vlast prokockala povjerenje velikog broja birača i čvrstih 11 ruku u vijeću potrebnih za bezbrižno donošenje odluka. Već puna  tri mjeseca  nema sjednica Općinskog vijeća, kao niti rješavanja nagomilanih problema u našoj općini. Jasno je da je aktualna vlast izgubila tlo pod nogama.

Politička situacija u Rami nije ništa drugo doli promašena politička obećanja HDZ 90 i Načelnika jer u ovom 6-godišnjem mandatu žitelji Rame suočeni su sa činjenicom  da sva obećanja HDZ 90 IZLAZE NA VIDJELO KAO LAŽNA,  a to se očituje i u slijedećim segmentima: ogromna dugovanja,  grad zapušten, nema investicija, nema obećanih radnih mjesta, nema poslovnih zona, sve veći broj socijalnih slučajeva, veliki odlazak mladih i školovanih u inozemstvo u potrazi za poslom, sve manji broj djece u upisu u škole na području općine,  a svaki ozbiljni investitor ne želi kontakt  sa arogantnom i agresivnom općinskom vlašću HDZ 90.

Vlast HDZ 90 je dobra onome tko od takve vlasti ima  koristi, a kako je stekla moć potpuno pokazuje kakva je moralna slabotinja. Vlast  HDZ 90 pokazuje samo snagu u obrani svojih interesa i sve više je nasilna što više sluti da je kratkotrajna. Ali  što se više mora štititi, to je bliži njen kraj. Vlast u Rami je sinonim za nezakonitost koja je postala svakodnevna vijest, pa tko imalo normalan i razuman može imati povjerenje u takvu vlast koja je postala sama sebi svrha.

Ako u načelniku Ivančeviću ima još imalo dostojanstva kao i u njegovim sljedbenicima krajnje vrijeme bi bilo da podnesu ostavke i  javno se ispričaju za sva LAŽNA OBEĆANJA koja su dali NARODU RAME.

OO HDZ BiH Rama