Kao i proteklih godina općinski je načelnik odaslao na različite adrese pozive za sudjelovanje u obilježavanju Dana općine Prozor-Rama. Navedena pozivnica je, između ostalih, stigla i na adresu OO HDZ BiH Rama, te pojedinačno svakom našem vijećniku.

Programom obilježavanja je predviđeno polaganje vijenaca, održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća, te još nekoliko kulturnih i sportskih sadržaja.

Koristimo prigodu izvijestiti ramsku javnost da će OO HDZ BiH Rama i naši vijećnici u sklopu obilježavanja Dana općine kod spomenika poginulim ramskim braniteljima u Prozoru, te u sklopu delegacije Hrvatskog narodnog sabora na Šćitu, položiti vijence i zapaliti svijeće. Svečanoj sjednici, te drugim sadržajima u organizaciji općinskog načelnika nećemo nazočiti.

Za selektivan pristup obilježavanja Dana općine čitav je niz razloga. Poučeni višegodišnjim iskustvom pretvaranja svečane sjednice Općinskog vijeća u samohvaleći cirkus načelnika Ivančevića, s vrlo često podrugljivim i ciničnim upadicama prema našim vijećnicima, više je nego dovoljan razlog za izostanak s navedenog događanja. Također smatramo, da u situaciji u kojoj se nalazi naša općina, s migracijskim egzodusom više stotina mladih proteklih nekoliko godina, ne stvara preduvjete za bilo kakva slavlja. Pogotovu nema mjesta za pijanke koje se uvijek održavaju nakon svečane sjednice.

Svima koji žive i rade u našoj općini, te uspijevaju živjeti i preživjeti uz sve nedaće koje prate našu lokalnu zajednicu, želimo sretan Dan općine Prozor-Rama 8. rujna, blagdan Male Gospe.

OO HDZ BiH Rama