Moderna komunikacija između ljudi putem mobilnih telefona prije ili kasnije se dotakne nekog zanimljivog videa koji je netko vidio na YouTubeu.

Ranije kada ste htjeli nekome pokazati video morali ste napustiti aplikaciju u kojoj ste pričali sa prijateljem, odete na YouTube, kopirate URL ili pritisnete share. Ukratko, veliki napor.

Wired je saznao da YouTube želi eliminirati taj napor korisnika pa će u svoju mobilnu aplikaciju integrirati mogućnost slanja poruka. Mogućnost slanja poruka postala je dostupna manjem broju korisnika u srijedu, a oni imaju mogućnost pozivanja drugih prijatelja u razgovor.

Korisnici će tako moći međusobno razgovarati unutar mobilne aplikacije YouTubea i moći će i odgovarati video snimcima jedni drugima.

"Opcija je razvijena pod hipotezom da bi takva opcija rezultirala većim dijeljenjem videa", rekao je Shimirit Ben-Yair, direktor za upravljanje proizvodima u YouTubeu.

Nije da YouTubeu treba pomoći, budući da su još uvijek vodeća platforma za gledanje videa. Samo na mobilnim telefonima ostvaruju veću gledanost u ključnoj, 18-49, demografskoj grupi od bilo koje kablovske mreže. Korisnici danas u prosjeku na YouTubeu provode 40 minuta gledajući razne sadržaje, a tih korisnika ima više od jedne milijarde. Međutim, nije da su bez konkurencije.

Facebook i Snapchat agresivno napadaju YouTube želeći da mu oduzmu dio publike tako da je svaki potez koji će osigurati da korisnici neće napustiti njihovu aplikaciju u ovom trenutku neophodan, prenio je B92.