Članove Sindikata djelatnika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se priopćenjem povodom ubojstva Mahira Begića, policijskog djelatnika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova / Federalne uprave policije.

"Vijest je utoliko teža zbog činjenice da ista dolazi nepuna četiri mjeseca nakon svirepog ubojstva naših kolega, rahmetli Šehović Adisa i pokojnog Davora Vujnovića, od čijeg se gubitka još uvijek nismo oporavili.

Nakon svih ovih tragičnih događaja, kao pripadnici sigurnosnih struktura, ogorčeni smo porastom stupnja nasilja prema predstavnicima organa unutarnjih poslova i svim drugim građanima, na koje izostaje adekvatan sustavni odgovor u smislu izricanja sankcija koje bi bile primjerene teškim kaznenim djelima.

Donekle ohrabruje činjenica da su, nakon pogibije kolege Mahira Begića, pored policijskih službenika, „na nogama“ tužitelji, predstavnici nadležnih agencija za provođenje zakona, kao i izvršne vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, što učvršćuje uvjerenje da će počinitelj ovog gnusnog zlodjela biti što prije pronađen i sankcioniran.

Najoštrije osuđujemo svaki vid napada na policijske službenike, koji smatramo i napadom na cjelokupno društvo i državu, te istovremeno pružamo podršku policijskim službenicima u korištenju zakonom propisanih ovlasti u punom kapacitetu u cilju zaštite osobne, kao i sigurnosti svih građana.

Obitelji, prijateljima i kolegama Begić Mahira i ovim putem izražavamo sućut", kaže se u priopenju Sindikata djelatnika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.