MUP Zeničko-dobojske županije se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela.

- Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDŽ je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije koja je pod nadzorom dežurnog županijskog tužitelja izašla na lice mjesta i izvršila očevid.

Provedenim očevidnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen 1959.godine, iz Zenice te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog očevida, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

S lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena - priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.